Festival ljubavne poezije

0

Izveštaj o učešću naših učenika na Festivalu ljubavne poezije

„Ivan Pangarić“ u Somboru

Članovi literarne sekcije Doma učenika srednjih škola su i ove školske godine aktivno učestvovala na Festivalu ljubavne poezije Ivan Pangarić u organizaciji Doma učenika srednjih škola Sombor. Kada smo primili i pročitali konkurs počeli smo da pišemo stihove i lirske zapise na temu ljubavi (kao što se vidi iz izveštaja o radu literarne sekcije) . Na adresu doma smo poslali radove pod šifrom i u posebnom kovertu imena učenika koji su konkurisali.

Zatim smo dobili izveštaj iz Sombora, u kome nas obaveštavaju da je u uži izbor izabrano dva rada naših učenica Ivane Aladić i Tamare Vilotić, a takođe i poziv da dođemo na završnu svečanost, na kojoj će biti objavljena i imena pobednika.

Prisustvovali smo završnoj svečanosti i iznenadili se i obradovali kada smo čuli da je od 150 radova iz 29 Domova, koji su pristigli na konkurs iz cele Srbije, rad Ivana Aladić osvojio treće mesto, a rad Tamare Vilotić je među dvadeset najuspešnijih radova. Na svečanosti su svi učenici čiji su radovi izabrani među dvadeset najboljih, čitali svoje radove, a dobili smo i zbornik radova, koji se već tradicionalno objavljuje sa dvadeset najuspešnijih radova.

 

Comments are closed.