Ekskurzija

0

Pedagoško veće doma učenika je pred useljenje učenika prve godine u dom donelo odluku da im organizuje ekskurziju dobrodošlice koja bi im u isto vreme pomogla u bržoj i lakšoj adaptaciji na nove uslove ,a u isto vreme i da steknu neka nova iskustva i znanja.

Ekskurzija je realizovana u periodu 14.09.-16.09.2018. učestvovalo je trideset učenika prve godine dva vaspitača i stručni saradnik.

Planom je predviđeno bilo da se poseti grad Zaječar,čiji dom učenika nam je bio domaćin,arheološki lokalitet Feliks Romulijana i gradski muzej.Plan prvog dana je potpuno realizovan,prilikom obilaska smo imali i stručne vodiče koji su upotpunili utisak viđenogh,sve vreme obilaska sa nama su bile i kolege vaspitači iz Zaječarskog doma učenika.

Drugog dana smo se priključili akciji planinarskog društva „Šiljak“ osvajanja planine Rtanj usponom na vrh Šiljak,a sve u sklopu godišnje akcije „Bambi tura“ koja se organizuje u Republičkoj nedelji pešačenja.

Združeni sa planinarima iz cele Srbije svi učenici su savladali vrh koji se nalazi na 1565 metara nadmorske visine.

Nakon fotografisnja sa drugarima iz Zaječarskog doma i ostalim učesnicima svi su se bezbedno spustili na početnu tačku i vratili se u Zaječarski dom učenika.

Učenici su imali večeru i izlazak u grad te druženje sa učenicima domaćinima,sutradan je usledio povratak u Sremsku Mitrovicu.

 

Comments are closed.