Дом ученика средњих школа из Сремске Митровице заблистао на Домијади

0

У суботу 08.04.2017. године у Апатину су се одржавали 22. спортски сусрети домова ученика  на територији аутономне покрајине  Војводине. Учешће су узели Домови ученика из: Новог Сада, Зрењанина, Кикинде, Вршца, Сомбора, Суботице, Бачког Петровца, Руског Крстура, Сенте, Апатина, Футога и Сремске Митровице. Било је око 530 ученика а такмичили су се у шест спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији: фудбал, кошарка, одбојка, шах, стони тенис и стрељаштво.

Будући да се у сремскомитрвачком дому одржава преко 20 културно-уметничких и спортских секција, наш дом је имао представнике у свим спортовима.

Постигнути су запажени резултати од којих треба издвојити прва места у два најпопуларнија спорта у обе конкуренције, у мушком фудбалу (где је учешће узело 10 екипа) и женској одбојци (9 екипа), као и треће место у женској кошарци, женском шаху – екипно, док је ученица Андрић Мирјана у појединачној конкуренцији такђе заузела треће место у шаху.

Првопласиране екипе су обезбедиле учешће на републичкој Домијади која се одржава 12-14.05.2017. на Златибору, где одбојкашице бране титулу два узастопна првака.

На такмичењу је владала фер и коректна атмосфера без иједног инцидента.

Битно је истаћи да критеријуми за одабир ученика који ће учествовати на домијади нису били само добри спортисти, него да се селекција вршила и на основу школске успешности узимајући у обзир да је дом васпитно – образовна установа.

васпитач Борислав Грујичић

Comments are closed.