Dom učenika srednjih škola iz Sremske Mitrovice zablistao na Domijadi

0

U subotu 08.04.2017. godine u Apatinu su se održavali 22. sportski susreti domova učenika  na teritoriji autonomne pokrajine  Vojvodine. Učešće su uzeli Domovi učenika iz: Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Vršca, Sombora, Subotice, Bačkog Petrovca, Ruskog Krstura, Sente, Apatina, Futoga i Sremske Mitrovice. Bilo je oko 530 učenika a takmičili su se u šest sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji: fudbal, košarka, odbojka, šah, stoni tenis i streljaštvo.

Budući da se u sremskomitrvačkom domu održava preko 20 kulturno-umetničkih i sportskih sekcija, naš dom je imao predstavnike u svim sportovima.

Postignuti su zapaženi rezultati od kojih treba izdvojiti prva mesta u dva najpopularnija sporta u obe konkurencije, u muškom fudbalu (gde je učešće uzelo 10 ekipa) i ženskoj odbojci (9 ekipa), kao i treće mesto u ženskoj košarci, ženskom šahu – ekipno, dok je učenica Andrić Mirjana u pojedinačnoj konkurenciji takđe zauzela treće mesto u šahu.

Prvoplasirane ekipe su obezbedile učešće na republičkoj Domijadi koja se održava 12-14.05.2017. na Zlatiboru, gde odbojkašice brane titulu dva uzastopna prvaka.

Na takmičenju je vladala fer i korektna atmosfera bez ijednog incidenta.

Bitno je istaći da kriterijumi za odabir učenika koji će učestvovati na domijadi nisu bili samo dobri sportisti, nego da se selekcija vršila i na osnovu školske uspešnosti uzimajući u obzir da je dom vaspitno – obrazovna ustanova.

vaspitač Borislav Grujičić

Comments are closed.