KOŠARKAŠKA SEKCIJA

0

KOŠARKAŠKA SEKCIJA

             Ova sekcija je počela sa radom u drugoj nedelji septembra i odvija se u dva termina nedeljno.

Mesto održavanja sekcije je fiskulturna sala O.Š. „Slobodan Bajić Paja“, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 21:00 čas.

Sekcija je mešovita u smislu polne strukture pa u isto vreme treniraju i momci i devojke, broj učenika je 15 do 17 u zavisnosti od njihovih obaveza prema školi i samom domu učenika.

Učešće u sekciji je na dobrovoljnoj osnovi ali uz poštovanje svih učesnika u njoj, kako dece tako i vaspitača i naravno objekta u kome se održava.

Osnovni cilj sekcije je da pruži određenu relaksaciju od svakodnevnih ustaljenih obaveza bez pretenzija ka takmičarskim rezultatima.  Zbog ovakvog pristupa momci i devojke, a takođe i momci sa aktivnim klupskim treniranjem i početnici su na istom mestu u isto vreme. Sam trenig je koncipiran tako da se nakon početnog zagrevanja provežba poneki od osnovnih elemenata košarkaške igre i to traje 30-tak minuta nakon čega se igra utakmica između učenika. Postoji dve standardne ekipe, „Crni“ i „Beli“, koje su napravljene po principu izjednačenosti da bi same utakmice imale smisao, a u isto vreme razvijale takmičarski i timski duh. Sa svake utakmice se vodi statistika svakog pojedinca i rezultat utakmice da bi se na kraju godine video rezultat rada svih učesnika.

kosarkaska1 kosarkaska2 kosarkaska3 kosarkaska4 kosarkaska5 kosarkaska6

Comments are closed.