NAGRADNA EKSKURZIJA

0

Ovo je već tradicionalna akcija doma učenika sa ciljem da se nagradi rad i uspeh.

Pedagoško veće doma,svake školske godine bira(što znači da je više kandidata) po jednog učenika iz svake vaspitne grupe za ovu nagradu.

Kriterijum su postignuća u nastavi,ponašanju u školi i domu i aktivnosti u vannastavnim aktivnostima.

Realizacija ekskurzije se odvija tokom trodnevnog putovanja edukativno rekreativnog sadržaja,uvek na drugom mestu sa bazom u nekom od domova diljem Srbije.

Ove godine učenici su posetili : Brankovinu,rodno mesto i školu Desanke Maksimović,nakon toga Valjevo grad i spomenik Stjepanu Filipoviću.Posle toga usledio je odlazak na divčibare i planinarski uspon na crni vrh odakle se pogledom obuhvata zapadna granica Srbije i to je ujedno najvišlji vrh Povlena.

Smeštaj je bio organizovan u Užičkom domu Petar Radovanović čijim se zaposlenima i ovom prilikom zahvaljujemo na izvrsnom domaćinstvu.

Sutra dan su se ređale posete narodnom muzeju Užice,Kadinjača,Stopića pećina,spuštanje ziplajnom i slobodno vreme za učenike na zlatiboru.

Posle prespavane noći u Užičkom domu krenuli smo put Sremske Mitrovice preko Mokre Gore i vožnje Šarganskom osmicom,prešli u BiH te preko Višegrada i obilaska čuvenog mosta na Drini putovali kroz Republiku Srpsku do Zvornika i preko Drine se vratili u Srbiju i Sremsku Mitrovicu.

U danima nakon ekskurzije predstoji pregledavanje brojnih slika sa drugim stanovnicima doma i prepričavanje doživljaja.

Comments are closed.