Фестивал љубавне поезије

0

Извештај о учешћу наших ученика на Фестивалу љубавне поезије

„Иван Пангарић“ у Сомбору

Чланови литерарне секције Дома ученика средњих школа су и ове школске године активно учествовала на Фестивалу љубавне поезије Иван Пангарић у организацији Дома ученика средњих школа Сомбор. Када смо примили и прочитали конкурс почели смо да пишемо стихове и лирске записе на тему љубави (као што се види из извештаја о раду литерарне секције) . На адресу дома смо послали радове под шифром и у посебном коверту имена ученика који су конкурисали.

Затим смо добили извештај из Сомбора, у коме нас обавештавају да је у ужи избор изабрано два рада наших ученица Иване Аладић и Тамаре Вилотић, а такође и позив да дођемо на завршну свечаност, на којој ће бити објављена и имена победника.

Присуствовали смо завршној свечаности и изненадили се и обрадовали када смо чули да је од 150 радова из 29 Домова, који су пристигли на конкурс из целе Србије, рад Ивана Аладић освојио треће место, а рад Тамаре Вилотић је међу двадесет најуспешнијих радова. На свечаности су сви ученици чији су радови изабрани међу двадесет најбољих, читали своје радове, а добили смо и зборник радова, који се већ традиционално објављује са двадесет најуспешнијих радова.

 

Comments are closed.