Дан Дома

0

Извештај са прославе Дана Дома

Као и сваке године 8. маја, на Мрков дан, обележава се Домска слава и Дан Дома, а ове године је то 74 године постојања и рада дома. Бројне госте из домова ученика Републике Србије и Републике Српске, а тaкође и госте из основних и средњих школа Сремске Митровице, дочекали су ученици у народним ношњама са хлебом и сољу ( Марта Терек и Милица Вељковић), а такође и сви запослени радници Дома.

Прослава је почела малом приредбом у позоришту, да би се представио рад секција у нашем дом и све оно што смо приказали на домијади у културно уметничком стваралаштву у Апатину. У приредби  су учествовали: извођачи популарне музике: Јасмина Беговић и Николина Вујановић, своју песму о дому прочитала је литерата Зорица Попин, рецитатори: Ивана Ћурчић, Јована Хинић и Марко Менђан су говорили Дисове стихове, а програм су употпунили чланови драмске секције комадом „Љубавни полигон“: Ђурђевић Тијана, Вујновић Тамара, Кузмановић Милан, Ђенадић Марко, Дрезга Михајо, Миљевић Владана и Пешкан Милош. Својим плесом: Ана Крзман, Маја Борић, Бојана Гак, Николина Кузмановић, Тамара Кузмановић и Тамара Станојловић и насмејали публику. Наступили су етно музичари: Јасмина Беговић, Николина Вујановић, Божидар Хаџић, Алекса Жихлавски и Шеремет Матија. На крају је фолклор одиграо Влашке игре (Јелена Врекић, Данојлић Вукашин, Дрезга Михајло, Жихлавски Алекса, Илић Жељко, Јелкић Милана, Косанић Николина, Кузмановић Ања, Кузмановић Тамара, Куртић Емилија, Михаљев Јелена, Поповић Дијана). Програм су водиле Николина Одобашић и Бранислава Стојшић.

На почетку приредбе, домаћинима и гостима се обратио Директор Дома Миленко Тодић, пожелевши добродошлицу и пријатан боравак у нашој установи. После тога је уследило читањи славе у трпезарији дома , а затим и свечани ручак.

Приредбу организовала и извештај написала васпитачица Нада Авакумовић

Comments are closed.