Dan Doma

0

Izveštaj sa proslave Dana Doma

Kao i svake godine 8. maja, na Mrkov dan, obeležava se Domska slava i Dan Doma, a ove godine je to 74 godine postojanja i rada doma. Brojne goste iz domova učenika Republike Srbije i Republike Srpske, a takođe i goste iz osnovnih i srednjih škola Sremske Mitrovice, dočekali su učenici u narodnim nošnjama sa hlebom i solju ( Marta Terek i Milica Veljković), a takođe i svi zaposleni radnici Doma.

Proslava je počela malom priredbom u pozorištu, da bi se predstavio rad sekcija u našem dom i sve ono što smo prikazali na domijadi u kulturno umetničkom stvaralaštvu u Apatinu. U priredbi  su učestvovali: izvođači popularne muzike: Jasmina Begović i Nikolina Vujanović, svoju pesmu o domu pročitala je literata Zorica Popin, recitatori: Ivana Ćurčić, Jovana Hinić i Marko Menđan su govorili Disove stihove, a program su upotpunili članovi dramske sekcije komadom „Ljubavni poligon“: Đurđević Tijana, Vujnović Tamara, Kuzmanović Milan, Đenadić Marko, Drezga Mihajo, Miljević Vladana i Peškan Miloš. Svojim plesom: Ana Krzman, Maja Borić, Bojana Gak, Nikolina Kuzmanović, Tamara Kuzmanović i Tamara Stanojlović i nasmejali publiku. Nastupili su etno muzičari: Jasmina Begović, Nikolina Vujanović, Božidar Hadžić, Aleksa Žihlavski i Šeremet Matija. Na kraju je folklor odigrao Vlaške igre (Jelena Vrekić, Danojlić Vukašin, Drezga Mihajlo, Žihlavski Aleksa, Ilić Željko, Jelkić Milana, Kosanić Nikolina, Kuzmanović Anja, Kuzmanović Tamara, Kurtić Emilija, Mihaljev Jelena, Popović Dijana). Program su vodile Nikolina Odobašić i Branislava Stojšić.

Na početku priredbe, domaćinima i gostima se obratio Direktor Doma Milenko Todić, poželevši dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj ustanovi. Posle toga je usledilo čitanji slave u trpezariji doma , a zatim i svečani ručak.

Priredbu organizovala i izveštaj napisala vaspitačica Nada Avakumović

Comments are closed.