Екскурзија

0

Педагошко веће дома ученика је пред усељење ученика прве године у дом донело одлуку да им организује екскурзију добродошлице која би им у исто време помогла у бржој и лакшој адаптацији на нове услове ,а у исто време и да стекну нека нова искуства и знања.

Екскурзија је реализована у периоду 14.09.-16.09.2018. учествовало је тридесет ученика прве године два васпитача и стручни сарадник.

Планом је предвиђено било да се посети град Зајечар,чији дом ученика нам је био домаћин,археолошки локалитет Феликс Ромулијана и градски музеј.План првог дана је потпуно реализован,приликом обиласка смо имали и стручне водиче који су употпунили утисак виђеногх,све време обиласка са нама су биле и колеге васпитачи из Зајечарског дома ученика.

Другог дана смо се прикључили акцији планинарског друштва „Шиљак“ освајања планине Ртањ успоном на врх Шиљак,а све у склопу годишње акције „Бамби тура“ која се организује у Републичкој недељи пешачења.

Здружени са планинарима из целе Србије сви ученици су савладали врх који се налази на 1565 метара надморске висине.

Након фотографисња са другарима из Зајечарског дома и осталим учесницима сви су се безбедно спустили на почетну тачку и вратили се у Зајечарски дом ученика.

Ученици су имали вечеру и излазак у град те дружење са ученицима домаћинима,сутрадан је уследио повратак у Сремску Митровицу.

 

Comments are closed.