ДРУЖЕЊА ДОМОВА 05.04.-07.04.2024.

0

Крушевац, Трстеник и Сремска Митровица

После краће паузе, поново смо организовали дружење ученика и васпитача у нашем дому од 05.04. до 07.04.2024. године. Наши гости су били ученици и запослени из домова: “Пане Ђукућ Лимар”Крушевац и Дом ученика средњих школа Трстеник. Током посете гостију био је планиран низ активности и садржаја за ученике и васпитаче како би што боље упознали наш град и његову околину.
У петак након доласка гостију, организован је обилазак града (поље Легет, Царска палата, Савски кеј, центар града). Након повратка у дом, наши ученици заједно са васпитачицом Миланком Мандић су приказали представу која је освојила прво место на Регионалној домијади у Суботици и пласирала се на Републичку домијаду у Новом Саду- ,,Средњошколци трче почасни круг“.
У суботу је организован обилазак манастира Крушедол, Сремских Карловаца и Петроварадинске тврђаве. Током обиласка васпитач Милош Ковачевић је ученицима причао историјат локалитета које смо обилазили. Након повратка у дом, организована је пловидба реком Савом за све запослене и колеге који су дошли из Трстеника и Крушевца. Целодневно дружење и излети нису спречили ученике да у вечерњим часовима организују журку и искористе то време да се још боље упознају. Запослени и гости су у вечерњим чаовима били на свечаној вечери.
У недељу након доручка, ученици и запослени су испратили госте препуни утисака са лепог дружења. Овакав вид дружења има едукативан карактер и веома је значајан за социјализацију ученика и стицања нових искустава.

Comments are closed.