Дружење домова 28.10.2022.-30.10.2022. Београд

0

У периоду од 28.10.2022. до 30.10.2022. наши ученици су у друштву васпитача Мандић Миланке, Грујичић Борислава и Ковачић Жељке били гости у Београдском дому ученика „Патријарх Павле“. Београђани као домаћини су поред нас угостили ученике и васпитаче из домова ученика из Суботице и Котора.

Први дан дружења био је осмишљен тако да се ученици и васпитачи упознају са животом и организацијом рада дома „Патријарх Павле“. Васпитачи, стручни сарадници и директори су одржали састанак који је представљао вид размене различитих искустава у раду сваког дома. Након завршеног састанка и вечере, за ученике је организовано забавно вече. Сваки дом је пријавио програм из одређених области из којих ће се представити, па су се тако наши ученици представили у следећим областима:

Драмски приказ „Некад и сад“- Бркљач Марјан, Ђурашиновић Марија, Стевановић Наталија и Ђаламић Ђорђе.

Плес „Ми генте“- Петра Пајкановић

Музика „Тек је 12 сати“ „Туго Несрећо“- Срдић Дуња, Цавнић Јелена, Влаисављевић Жељана, Стојшић Теодора и Ђаламић Ђорђе

Квиз – Срдић Дуња, Цавнић Јелена и Станисављевић Вања

Сутрадан су организована спортска дружења, а наши ученици су учествовали у:

Одбојка- Хорњак Николина, Бељић Ива, Ракић Дуња, Станисављевић Вања, Рибар Тамара, Мишчевић Милана и Берић Ружица.

Стони тенис и шах- Цавнић Јелена

Након завршених спортских активности и ручка, ученици и васпитачи су отишли у обилазак града и Храма Светог Саве. По повратку у дом за ученике је организована журка, док је за васпитаче и стручне сараднике планирана свечана вечера. Наши домаћини су нас изненадили и обезбедили нам карте за позоришну преставу у Академији 28 „Пази с ким спаваш“, тако да су ученици у пратњи васпитача имали прилику да погледају представу.

У недељу, у преподневним часовима, препуни разних утисака, ученици и васпитачи су се вратили у Сремску Митровицу.

 

Comments are closed.