КОШАРКАШКА СЕКЦИЈА

0

КОШАРКАШКА СЕКЦИЈА

             Ова секција је почела са радом у другој недељи септембра и одвија се у два термина недељно.

Место одржавања секције је фискултурна сала О.Ш. „Слободан Бајић Паја“, уторком и четвртком од 20:00 до 21:00 час.

Секција је мешовита у смислу полне структуре па у исто време тренирају и момци и девојке, број ученика је 15 до 17 у зависности од њихових обавеза према школи и самом дому ученика.

Учешће у секцији је на добровољној основи али уз поштовање свих учесника у њој, како деце тако и васпитача и наравно објекта у коме се одржава.

Основни циљ секције је да пружи одређену релаксацију од свакодневних устаљених обавеза без претензија ка такмичарским резултатима.  Због оваквог приступа момци и девојке, а такође и момци са активним клупским тренирањем и почетници су на истом месту у исто време. Сам трениг је конципиран тако да се након почетног загревања провежба понеки од основних елемената кошаркашке игре и то траје 30-так минута након чега се игра утакмица између ученика. Постоји две стандардне екипе, „Црни“ и „Бели“, које су направљене по принципу изједначености да би саме утакмице имале смисао, а у исто време развијале такмичарски и тимски дух. Са сваке утакмице се води статистика сваког појединца и резултат утакмице да би се на крају године видео резултат рада свих учесника.

kosarkaska1 kosarkaska2 kosarkaska3 kosarkaska4 kosarkaska5 kosarkaska6

Comments are closed.