LIKOVNA SEKCIJA

0

LIKOVNA SEKCIJA

Slikarska radionica nudi kvalitetne sadržaje i obezbeđuje uslove koji omogućuju razvoj stvaralačkih sposobnosti učenika. Slobodno vreme učenika povezuje sa aktivnostima koje su usmerene na razvoj i obrazovanje. Specifičnim programom rada uvodi učenike u oblasti kulture i umetnosti, pruža mogućnost za razvoj kreativnosti i podstiče stvaralaštvo. Metodama koje imaju sluha za kreativnost i negovanje sposobnosti, otvara mogućnost za stvaralačko izražavanje.

Kroz aktivnost u slikarskoj radionici, učenici ovladavaju tehnikama u slikarstvu i upoznaju načine primene novih materijala i materijala za reciklažu u izradi umetničkih predmeta, izlažu svoje radove u Domu učenika i na izložbama u ustanovama kulture u gradu, organizovano posećuju izložbe slika u Muzeju Srema i Galeriji Lazar Vozarević u Sremskoj Mitrovici…

Slikarska radionica uči kako napraviti nešto veliko od nečeg malog, kako učiniti vedrim nešto što je tužno, kako kreirati nešto dobro iz nečeg što je loše, nešto uzbudljivo iz nečeg što je dosadno… I, ne zaboravlja da je lepota u očima onog koji gleda.

Sekcija_Likovna3 Sekcija_Likovna2 Sekcija_Likovna1 Sekcija_Likovna

Comments are closed.