НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

0

Ове школске године наша установа је реализовала наградну екскурзију за ученике у периоду од 19.05. до 21.05.2023.
Њену реализацију је спровело четири васпитача и стручни сарадник-педагог, а логистичку помоћ су пружили домови ученика у Нишу и Лесковцу са својим запосленим и ученицима.
Екскурзија је осмишљена као наградно путовање за ученике који су својим радом и залагањем током школске године то заслужили, са циљем стицања нових знања, искустава и познанства, те утврђивање већ постојећих уколико их има.
Полазак је био из нашег дома и одлазак на планину Авалу. На њој је ученицима и колегама васпитач Милош Ковачевић кроз излагање представио географско-историјске податке о самој планини и представио споменик „Незнаном јунаку“ (разлог подизања споменика, иницијатива, аутор те уметничко/технички елемент самог споменика).
Пут се наставио према Нишу са доласком и обиласком споменика „Црвени крст“, затим смо посетили Нишки дом у коме смо лепо дочекани од стране колега и ученика, а на иницијативу и договор нашег и њиховог директора. По завршетку посете и обиласка живописног здања као и упознавања са интересантним историјатом дома посетили смо Нишку тврђаву.
У вечерњим сатима стигли смо у лесковачки дом, преспавали, а сутрадан после доручка посетили смо Цркву Светог Јована Крститеља у Вучју , Кањон реке Вучјанке , хидроцентралу и Ђокине вирове.
У поподневним сатима посетили смо Народни музеј Лесковац ,где смо имали прилику да уз два кустоса добијемо веома детаљне и стручне информације које приказују живот становника лесковачког краја од неолита до касног турског доба. У недељу после доручка вратили смо се за Сремску Митровицу.
Посебну захвалност дугујемо домаћинима из Ниша и Лесковаца, директору, васпитачима и ученицима који су своју гостољубивост и срдачност показали дружећи се са нама.

Comments are closed.