НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

0

Ово је већ традиционална акција дома ученика са циљем да се награди рад и успех.

Педагошко веће дома,сваке школске године бира(што значи да је више кандидата) по једног ученика из сваке васпитне групе за ову награду.

Критеријум су постигнућа у настави,понашању у школи и дому и активности у ваннаставним активностима.

Реализација екскурзије се одвија током тродневног путовања едукативно рекреативног садржаја,увек на другом месту са базом у неком од домова диљем Србије.

Ове године ученици су посетили : Бранковину,родно место и школу Десанке Максимовић,након тога Ваљево град и споменик Стјепану Филиповићу.После тога уследио је одлазак на дивчибаре и планинарски успон на црни врх одакле се погледом обухвата западна граница Србије и то је уједно највишљи врх Повлена.

Смештај је био организован у Ужичком дому Петар Радовановић чијим се запосленима и овом приликом захваљујемо на изврсном домаћинству.

Сутра дан су се ређале посете народном музеју Ужице,Кадињача,Стопића пећина,спуштање зиплајном и слободно време за ученике на златибору.

После преспаване ноћи у Ужичком дому кренули смо пут Сремске Митровице преко Мокре Горе и вожње Шарганском осмицом,прешли у БиХ те преко Вишеграда и обиласка чувеног моста на Дрини путовали кроз Републику Српску до Зворника и преко Дрине се вратили у Србију и Сремску Митровицу.

У данима након екскурзије предстоји прегледавање бројних слика са другим становницима дома и препричавање доживљаја.

Comments are closed.