ПРЕДСТАВЉАЊЕ ДОМА УЧЕНИКА

0

Дом ученика средњих школа Сремска Митровица представио је своје активности кроз културно-уметнички програм који је одржан у позоришној сали ОШ „Јован Поповић”. Ученицима се пружа могућност да слободно време, на основу својих потреба, жеља и интересовања, у дому испуњавају организовано, учешћем у бројним секцијама.

Дом ученика средњих школа у нашем граду је васпитно образовна установа у којој се остварују услови за смештај и исхрану ученика, за образовање и васпитање, културно-забавну делатност, физичку рекреацију и друге потребе ученика. Бројне активности  нуде се ученицима из области културе, као што су: драмска, литерарна, рецитаторска, музичка, фолклорна и ликовна сеција.

За рад секција задужени су васпитачи, а по потреби ангажују се спољни сарадници. Секције се одржавају у просторијама Дома, док се наступи, као овај одржавају у просторијама градских школа.

Ученици у домовима, поред тога што могу да присуствују часовима учења, активно учествују у раду секција и веома много се ангажују у активностима домске заједнице.

У четвртак 25.4.2024. представили су се чланови фолклорне, музичке, рецитаторске, литерарне и драмске секције. Они су на Покрајинском сусрету средњошколских домова освојили прво место са представом „Средњошколци трче почасни круг”, по мотивима текста „Телеманија” Ане Вукајловић, по тексту и у режији Стефана Тајбла, као и ученик Рудић Никола у области ликовног стваралаштва. Наш град ови ученици представљаће на републичкој Домијади која ће бити одржана 11. маја у Новом Саду.

Comments are closed.