ПРОЦЕДУРА ЗА УЧЕНИКЕ У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ПОЈАВЕ И ШИРЕЊА „COVID 19“

0

ПРОЦЕДУРА ЗА УЧЕНИКЕ У ВЕЗИ ПРИМЕНЕ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ПОЈАВЕ И ШИРЕЊА „COVID 19“ У ДОМУ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА СРЕМСКА МИТРОВИЦА

 *ПРИЛИКОМ УЛАСКА У ДОМ УЧЕНИК ПРОЛАЗИ КРОЗ ДЕЗОБАРИЈЕРУ, ОБАВЕЗНО СЕ ВРШИ МЕРЕЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ УЧЕНИКА ОД СТРАНЕ ДЕЖУРНОГ РАДНИКА.

УКОЛИКО УЧЕНИК ИМА ПОВИШЕНУ ТЕЛЕСНУ ТЕМПЕРАТУРУ ОБАВЕЗНО ТРЕБА ОБАВЕСТИТИ ДЕЖУРНОГ ВАСПИТАЧА.

*УЧЕНИЦИ СУ ОБАВЕЗНИ ДА СВАКО ЈУТРО И ВЕЧЕ ЛИЧНИМ ТОПЛОМЕРОМ (ТОПЛОМЕРИ СА ЖИВИНИМ СТУБОМ НИСУ ДОЗВОЉЕНИ) САМОСТАЛНО МЕРЕ ТЕМПЕРАТУРУ. УКОЛИКО ИМАЈУ ПОВИШЕНУ ТЕМПЕРАТУРУ ИЛИ ДРУГЕ СИМПТОМЕ БОЛЕСТИ ДА ОДМАХ О ТОМЕ ОБАВЕСТЕ ДЕЖУРНОГ ВАСПИТАЧА ИЛИ ДЕЖУРНОГ РАДНИКА.

*УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА НОСЕ МАСКЕ У ОБЈЕКТУ А ОБАВЕЗНО ТОКОМ КРЕТАЊА КРОЗ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОСТОРИЈЕ И ТОКОМ СТАЈАЊА НА ЛИНИЈИ У ТРПЕЗАРИЈИ.

*ПРЕ УЛАСКА У ТРПЕЗАРИЈУ НА ОБРОК ДЕЖУРНИ ВАСПИТАЧ ВРШИ    ДЕЗИНФЕКЦИЈУ РУКУ СВАКОМ УЧЕНИКУ.

* ПРЕ УЛАСКА У ТРПЕЗАРИЈУ НЕМА ВЕЋЕГ ОКУПЉАЊА.

*НА УЛАСКУ У ТРПЕЗАРИЈУ МОРАЈУ   СЕ ПОШТОВАТИ ОБЕЛЕЖЕНА МЕСТА ЗА  ФИЗИЧКУ ДИСТАНЦУ ОД НАЈМАЊЕ 1.5М.

*ЗА СТОЛОМ У ТРПЕЗАРИЈИ МОЖЕ БИТИ НАЈВИШЕ ДВА УЧЕНИКА.

* НАКОН ЗАВРШЕНОГ ОБРОКА И ОДЛАГАЊА ПРИБОРА ЗА ЈЕЛО УЧЕНИК НАПУШТА ТРПЕЗАРИЈУ И ОБАВЕЗАН ЈЕ ДА СТО ОБЕЛЕЖИ СА ЦРВЕНИМ КАРТОНОМ( што означава „нечисто“ ).

* ИЗЛАЗ ИЗ ТРПЕЗАРИЈЕ ЈЕ ПРЕМА СПОРТСКОМ ТЕРЕНУ.

*НА ЛИНИЈИ У ТРПЕЗАРИЈИ НЕЋЕ БИТИ САМОПОСЛУЖИВАЊА, ВЕЋ КУВАРИ СИПАЈУ ПРИПРЕМЉЕНИ ОБРОК, ДЕЛЕ ХЛЕБ И ПРИБОР ЗА ЈЕЛО.

*СВИ УЧЕНИЦИ МОРАЈУ ДА СПРОВОДЕ МЕРЕ ПОЈАЧАНЕ ЛИЧНЕ ХИГИЈЕНЕ И ХИГИЈЕНЕ ПРОСТОРА, СОБА И КУПАТИЛА. СМЕЋЕ ИЗ СОБА ПРАЗНИТИ ВИШЕ ПУТА У ТОКУ ДАНА ДИРЕКТНО У КОНТЕЈНЕРЕ.

*ТУШИРАЊЕ УЧЕНИКА МОРА БИТИ ОБАВЉЕНО ДО 22 ЧАСА, ИЗУЗЕВ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ ТРЕНИРАЈУ У РЕГИСТРОВАНИМ СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА И ДОЛАЗЕ СА ТРЕНИНГА ПОСЛЕ 22 ЧАСА.

*ПОСТЕЉИНУ НА КРЕВЕТИМА У СОБАМА ТРЕБА РАСПОРЕДИТИ ТАКО ДА РАЗМАК ИЗМЕЂУ УЗГЛАВЉА НЕ БУДЕ МАЊИ ОД 2М. (ДИЈАГОНАЛНО ПОСТАВЉАЊЕ ПОСТЕЉИНЕ).

*БОРАВАК УЧЕНИКА У УСТАНОВИ, ТРЕБА ДА БУДЕ УСКЛАЂЕН СА ОБАВЕЗАМА КОЈЕ ИМАЈУ У ШКОЛИ, У СМИСЛУ НЕПОСРЕДНЕ НАСТАВЕ. ВАЖНО ЈЕ ДА СВИ УЧЕНИЦИ У ВРЕМЕ КАДА НИСУ У УСТАНОВИ ИЛИ КАДА БОРАВЕ КОД КУЋЕ ПОНАШАЈУ СЕ ОДГОВОРНО И ПОШТУЈУ СВЕ ПРЕПОРУЧЕНЕ МЕРЕ.

*НИСУ ДОЗВОЉЕНЕ ПОСЕТЕ У СОБАМА УЧЕНИКА, ОКУПЉАЊА НА ХОДНИЦИМА, СТЕПЕНИШТУ И ДРУГИМ ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОСТОРИЈАМА, КАО НИ ПОСЕТЕ ТРЕЋИХ ЛИЦА.

*НА ВРАТИМА ЗАЈЕДНИЧКИХ ПРОСТОРИЈА НАЛАЗЕ СЕ ОБАВЕШТЕЊА О МАКСИМАЛНОМ БРОЈУ ОСОБА КОЈЕ ИСТОВРЕМЕНО МОГУ БОРАВИТИ У ТОМ ПРОСТОРУ.

МОЛИМО УЧЕНИКЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ СВИХ НАВЕДЕНИХ МЕРА И УПУТСТАВА КАКО БИ СЕ СПРЕЧИЛА ПОЈАВА И ШИРЕЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ.

СВАКО НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА ЗАШТИТЕ ПОДЛЕЖЕ ДИСЦИПЛИНСКОЈ ОДГОВОРНОСТИ УЧЕНИКА.

Директор

Миленко Тодић

Comments are closed.