Rадионица „Примењена уметност и вештина израде керамике“

0

У Дому ученика средњих школа „ Ангелина Којић Гина „ у Зрењанину у периоду од 18.10.- 20.10.2019. одржана је радионица „ Примењена уметност и вештина израде керамике“. Из нашег дома учествовало је двоје ученика Ненад Бабић и Марина Топић. Осим нашег дома учествовали су и ученици из Сомбора, Суботице, Бачког Петровца , Кикинде , Вршца и Зрењанина.
У току првог дана ( петак) учесницима је одржано предавање на тему: Шта је керамика? Начини и вештине израде предмета од керамике, шта је важно да би направили рад у том материјалу. Након теоријског излагања приступило се практичној изради предмета од керамике по соспственом избору.
У току другог дана (субота) учесници су у преподневним сатима посетили Народни музеј у Зрењанин . Кроз поставку музеја ( историјско, природњачко, етнолошко, археолошко одељење и одељење историје уметности ) провео нас је кустос уз исцрпна објашњења. Након обиласка музеја у дому је настављен радионичарски рад са задатом темом уз комбиновање техника „ кобасице – плоче“.
Трећи дан ( недеља) се радило на осликавању и украшавању израђених предмета од глине, затим евалуација и подела сертификата.

Comments are closed.