УСПЕХ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ НА СПОРТСКОЈ „ДОМИЈАДИ“

0

Двадесет треће издање спортских сусрета домова ученика Републике Србије ове године се одржало се у Врању, 10.05-12.05.2019. (петак, субота, недеља) где су се окупили најуспешнији тимови са регионалних такмичења са простора целе државе у мушкој и женској конкуренцији..

Регион Војводине у одбојци (девојчице) и малом фудбалу (девојчице) су представљале ученице Дома ученика из Сремске Митровице који су на покрајинској „домијади“ у конкуренцији девет екипа освојиле прво место и тако се пласирале на државно првенство..

На Републичким спортским сусретима, ученице – одбојкашице су савладеле екипу дома ученика из Београда 2:0, у полуфиналу савладале екипу Дома ученика из Ужица са 2:0, а затим у финалу са такође 2:0 и одличну екипу Дома ученика из Зајечара. Нашим одбојкашицама је ово пето узастопно злато на Републичком такмичењу.

Ученице које су представљале наш Дом у женском фудбалу у полуфиналу са савладале вршњакиње из Крагујевца 2:1, а потом у финалу изгубиле од екипе Дома из Београда и тако заузеле високо друго место.

Такмичење је протекло у фер и спортској атмосфери без и једног инцидента са пуно уједначене борбе на спортским теренима, а  циљ оваквих окупљања поред спорта је дружење и стицање нових пријатеља међу ученицима.

Екипу су чинеле: Одбојка : Ђорђевић Мирјана Мина, Убавић Нина, Ђорђевић Анастасија, Вукадиновић Сања, Димитрић Миона, Нешковић Александра, Расимић Јелена и Ђурђевић Тијана. Екипу је предводио васпитач Борислав Грујичић.

Мали фудбал: Лазић Невена, Врачевић Николина, Вујановић Николина, Кузмановић Ања, Милетић Милица, Ивковић Марија, Андрић Мирјана и Митров Нина.

Екипу је предводио стручни сарадник Марко Кнежевић.

Comments are closed.