XXIII СУСРЕТ ОМЛАДИНЕ ДОМОВА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ВОЈВОДИНЕ У КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ СОМБОР, 2018. ГОДИНЕ

0

Протеклог викенда у Сомбору, су одржани горе наведени сусрети или како их у жаргону зовемо регионална Домијада у културно уметничком стваралаштву. На Домијади је учествовало 13 домова ученика из Војводине са преко 500 такмичара.

Ученици Дома ученика средњих школа из Сремске Митровице су се такмичили у готово свим категоријама: у литерарном стваралаштву, радове су писале: Јелена Ивашки, Милица Милетић и Зорица Попин.

У ликовном стваралаштву су учествовале Николина Овука и Невена  Лазић. Ученици су учешће узели и на изложби ученичких радова у ликовном стваралаштву: цртеж, слика, графика, макетарство и рукотворине.

Чланови драмске секције извели су представу „Једна сасвим обична бајка?“, аутор и режија Стефан Тајбл, стручни руководилац Миланка Мандић, а улоге су тумачили: Тијана Ђурђевић, Марко Ђенадић, Тамара Вујновић, Милица Руњанин, Бранислав Дардић, Николина Милошевић, Александар Ердељан и Бојана Гак.

У поетско-сценском приказу изведена је рецитација: „Смеће“ ауторa Бране Петровић, стручни руководилац је Ковачевић Милош, а учесници су: Тамара Максимовић, Миа Продић и Данијел Рашевић.

У популарној музици извођена је песма: „You are the reason“ аутора Calum Scott, извођачи: Јасмина Беговић и Николина Вујановић, а стручни руководилац је била Гордана Уметић .

Наши ученици су се такмичили и у плесу: фолклору и модерном плесу.

Фолклор је извео „Игре из Горње Пчиње“ кореографија Дејан Трифуновић, а стручни руководилац је била Гордана Уметић. играли: Ивана Ћурчић, Вања Посинак, Ања Кузмановић, Милица Милетић, Јелена Врекић, Михајло Дрезга, Нађа Родић, Емилија Куртић, Николина Косанић, Вера Јакшић и Јелена Михаљев.

У модерном плесу изведена је кореографија: „Empire state of mind“ ауторке Јелене Гачић а стручни руководилац је био Марко Кнежевић, извођачи: Ружица Јовановић, Ана Крзман, Николина Кузмановић, Теодора Новаковић, Нађа Рађеновић и Бојана Гак.

Овом приликом Дом ученика из Сремске Митровице се истакао у следећим дисциплинама:

  1. литерарни рад Зорице Попин освојио је треће место
  2. изложба рукотворина је друго место
  3. драмски приказ је такође освојио друго место
  4. као и поетско-сценски приказ
  5. фолклор је заузео треће место
  6. као и модерни плес.

 

Зорица Попин се,освојивши треће место у литерарном стваралаштву, пласирала на Републичку домијаду која ће се одржати од 20.04.-22.04.2018. у Краљеву.

Како је такмичење протекло и каква је атмосфера била у позоришту и Соколском дому најбоље ћете проценити ако прегледате фотографије .

Comments are closed.