XXIII SUSRET OMLADINE DOMOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA VOJVODINE U KULTURNO-UMETNIČKOM STVARALAŠTVU SOMBOR, 2018. GODINE

0

Proteklog vikenda u Somboru, su održani gore navedeni susreti ili kako ih u žargonu zovemo regionalna Domijada u kulturno umetničkom stvaralaštvu. Na Domijadi je učestvovalo 13 domova učenika iz Vojvodine sa preko 500 takmičara.

Učenici Doma učenika srednjih škola iz Sremske Mitrovice su se takmičili u gotovo svim kategorijama: u literarnom stvaralaštvu, radove su pisale: Jelena Ivaški, Milica Miletić i Zorica Popin.

U likovnom stvaralaštvu su učestvovale Nikolina Ovuka i Nevena  Lazić. Učenici su učešće uzeli i na izložbi učeničkih radova u likovnom stvaralaštvu: crtež, slika, grafika, maketarstvo i rukotvorine.

Članovi dramske sekcije izveli su predstavu „Jedna sasvim obična bajka?“, autor i režija Stefan Tajbl, stručni rukovodilac Milanka Mandić, a uloge su tumačili: Tijana Đurđević, Marko Đenadić, Tamara Vujnović, Milica Runjanin, Branislav Dardić, Nikolina Milošević, Aleksandar Erdeljan i Bojana Gak.

U poetsko-scenskom prikazu izvedena je recitacija: „Smeće“ autora Brane Petrović, stručni rukovodilac je Kovačević Miloš, a učesnici su: Tamara Maksimović, Mia Prodić i Danijel Rašević.

U popularnoj muzici izvođena je pesma: „You are the reason“ autora Calum Scott, izvođači: Jasmina Begović i Nikolina Vujanović, a stručni rukovodilac je bila Gordana Umetić .

Naši učenici su se takmičili i u plesu: folkloru i modernom plesu.

Folklor je izveo „Igre iz Gornje Pčinje“ koreografija Dejan Trifunović, a stručni rukovodilac je bila Gordana Umetić. igrali: Ivana Ćurčić, Vanja Posinak, Anja Kuzmanović, Milica Miletić, Jelena Vrekić, Mihajlo Drezga, Nađa Rodić, Emilija Kurtić, Nikolina Kosanić, Vera Jakšić i Jelena Mihaljev.

U modernom plesu izvedena je koreografija: „Empire state of mind“ autorke Jelene Gačić a stručni rukovodilac je bio Marko Knežević, izvođači: Ružica Jovanović, Ana Krzman, Nikolina Kuzmanović, Teodora Novaković, Nađa Rađenović i Bojana Gak.

Ovom prilikom Dom učenika iz Sremske Mitrovice se istakao u sledećim disciplinama:

  1. literarni rad Zorice Popin osvojio je treće mesto
  2. izložba rukotvorina je drugo mesto
  3. dramski prikaz je takođe osvojio drugo mesto
  4. kao i poetsko-scenski prikaz
  5. folklor je zauzeo treće mesto
  6. kao i moderni ples.

 

Zorica Popin se,osvojivši treće mesto u literarnom stvaralaštvu, plasirala na Republičku domijadu koja će se održati od 20.04.-22.04.2018. u Kraljevu.

Kako je takmičenje proteklo i kakva je atmosfera bila u pozorištu i Sokolskom domu najbolje ćete proceniti ako pregledate fotografije .

Comments are closed.